Čitaj mi

U NOVOM SADU SE PLANIRA IZGRADNjA KAMPING ODMORIŠTA

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da je pokrenuta javna nabavka za izgradnju parkinga za „kamping odmorište“ sa izradom tehničke dokumentacije u Novom Sadu.

Kamping odmorište predstavlja parking za kamper vozila sa neophodnom infrastrukturom i standardnim kamperskim servisom u kom posetioci provode minimalno vreme prilikom obilaska destinacija.

Ovu jedinstvenu prostornu celinu činiće: parking, interne saobraćajnice, montažno-demontažni objekti kojima su obezbeđeni higijensko-tehnički uslova za kampere. Parking će biti ozelenjen, osvetljen i po obodu kompleksa ograđen, a na planiranim pešačkim stazama nalaziće se dovoljan broj korpi za odlaganje otpada. Parking će podrazumevati vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Parking za kamping odmorište nalaziće se u zoni između prostora šetališta nasipa Sunčanog keja i prostora „Kreativnog disktrikta“ pošto se gradska kamping odmorišta postavljaju u neposrednoj blizini gradskih turističkih i kulturoloških atrakcija  (starih delova grada, tvrđava, zamkova, bazena, gradskih plaža i sl.)

Izgradnjom parkinga za kampere značajno će se doprineti razvoju turizma Grada Novog Sada.

Otvaranje ponuda zakazano je za 13. decembar 2023. godine.

Novi Sad, 24. novembar 2023. godine.