Čitaj mi

GRAD NOVI SAD U UŽEM IZBORU ZA „EEPA“ NAGRADU

Projekat Grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ je u užem izboru za nagradu na Takmičenju Evropske Komisije za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (EEPA). Nagrade se dodeljuju u pet kategorija za izuzetne primere podrške i promociju preduzetništva u Evropi, a proglašenje pobednika za 2016. godinu se održava 24. novembra u Bratislavi.

„Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“, čiji je fokus ulaganje u preduzetničke veštine, razvoj pojedinaca i institucija u oblasti pčelarstva, i uvođenje na tržište Fruškogorskog lipovog meda, lokalnog proizvoda izuzetnog kvaliteta sa oznakom geografskog porekla, takmičiće se u kategoriji „Podrška razvoju zelenih tržišta i efikasnosti resursa“.

Pored zemalja članica Evropske unije, u takmičenju učestvuju i Island, Srbija, Norveška i Turska, a „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ jedan je od 18 projekata koje je Evropska komisija odabrala u konkurenciji od 57 nacionalnih pobednika:
http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2016-shortlist-announ...

Promotivni film i više informacija o projektu dostupni su na linku http://bit.ly/lipovmed, a putem sledećih linkova na društvenim mrežama možete pružiti podršku projektu i pratiti dalji tok EEPA takmičenja:
https://www.facebook.com/European.Enterprise.Promotion.Awards/
https://twitter.com/EEPA_EU
https://www.facebook.com/Ministarstvo.privrede.RS/?fref=nf https://www.facebook.com/GodinaPreduzetnistva
#lipovmed

Novi Sad, 3. oktobar 2016. godine