FORMIRANjE POSLOVNOG INKUBATORA

Grad Novi Sad je putem MEGA programa USAID-a i dobio sredstva za projekat „Brownfield for new business“, koji podrazumeva osnivanje poslovnog inkubatora u oblasti informacionih tehnologija u cilјu otvaranja novih radnih mesta, smanjenjenja broja neuspešnih malih i srednjih preduzeća i njihovom jačanju, kao i zadržavanja mladih lјudi u lokalnim sredinama. Vrednost projekta je bila 200.000 EUR i projekat je podrazumevao rekonstrukciju i privođenje nameni poslovnog prostora površine 418 m2, koji je bez naknede ustuplјen novoosnovanom Poslovnom inkubatoru Novi Sad.

Poslovni inkubator Novi sad je firma koja pruža podršku preduzetnicima iz sfere informacionih tehnologija i sfere kreativnih industrija. Osnovan je 13. aprila 2010. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Osnivači Poslovnog inkubatora Novi Sad su Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Grad Novi Sad, Razvojna agencija Vojvodine i JKP Informatika uz podršku i donacije USAID-a i Austrijske razvojne agencije.

Poslovni inkubator Novi Sad se prostire na preko 800 kvadratnih metara, ima preko 20 kancelarija, 100 kvadratnih metara coworking prostora, konferencijska sala u koje može da stane 25 lјudi, 2 sale za sastanke, relax zonu i zajedničke prostorije: 2 kuhinje, sto za stoni fudbal i slično.