Čitaj mi

ZAVRŠEN HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler prisustvovao je finalnoj utakmici 8. humanitarnog turnira u malom fudbalu „Kup Telepa 2022“ koji je održan od 3. do 5. januara, u sali OŠ „Jožef Atila“.

- Veoma mi je drago što se ova manifestacija već osmu godinu za redom održava na Telepu i što animira stanovnike ovog dela Novog Sada. Na turniru učestvuju 32 ekipe sa teritorije Grada Novog Sada koje se takmiče sistemom eliminacija. Turnir nema nagradni fond, a sredstva koja se tokom turnira prikupe daju se u humanitarne svrhe. Ove godine prikuplјa se novachza petočlanu porodicu Glavić, čiji najmlađi član ide u vrtić, a dva starija brata blizanca pohađaju treći razred OŠ “Jožef Atila”. Nјihovi otac i majka su u kratkom vremenskom periodu oboleli od karcinoma i trenutno su na terapiji bez stalnih prihoda. Želјa svih učesnika  turnira i organizatora je da im se pomogne u neravnopravnoj borbi koju vode protiv strašnog protivnika - rekao je Ivan Siler.

Pre početka finalne utakmice dečaci iz škole fudbala „Soccer team“ članovima porodice će uručiti kutiju sa prikuplјenim novčanim sredstvima.

Novi Sad, 5. januar 2022. godine