Čitaj mi

VUČEVIĆ POSETIO JКP „VODOVOD I КANALIZACIJA“ GDE JE POČELA DISTRIBUCIJA NATRIJUM HIPOHLORITA

U cilju sprovođenja dezinfekcione zaštite najvažnijih institucija u državi, JКP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad povećalo je proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit u rastvoru od 1% i započelo njegovu distribuciju. Tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević je postio JКP „Vodovod i kanalizacija“.

-Zahvaljujući vrednim ljudima iz JКP „Vodovod i kanalizacija“ krenula je isporuka natrijum hipohlorita iz fabrike vode kod Štranda, pa ćemo uredno zadovoljiti potrebe za dezinfekcijom, ne samo na teritoriji Grada Novog Sada već i na državnom nivou. Hvala zaposlenima u JКP „Vodovod i kanalizacija“, mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju i da vodimo računa o zdravlju građana Novog Sada i Srbije – naglasio je Miloš Vučević.

Preduzeće poseduje kapacitete da tokom pandemije koronavirusa, osim za potrebe Novog Sada i njegove okoline, proizvede dovoljne količine ovog sredstva za dezinfekciju ostalih javnih prostora i ustanova u državi. U prvom redu će biti snabdevene bolnice i druge zdravstvene ustanove, kao i objekti od strateškog značaja.

Novi Sad, 20. mart 2020. godine