Čitaj mi

VELIKI BICIKLISTIČKI DEFILE ODRŽAN U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić predvodio je veliki defile biciklista koji su organizovali Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu i Biciklistički klub „Novi Sad“ u okviru obeležavanja „Svetskog dana bez automobila“.

- Masovno učešće u ovakvim aktivnostima je siguran znak da Novi Sad polako ali sigurno postaje grad biciklista. Drago mi je što smo prvi grad u Srbiji koji je uveo gradski bicikl i što se taj vid javnog prevoza sve više koristi. Gradeći nove bulevare i sređujući sve ulice u Novom Sadu vodimo računa da rekonstruišemo postojeće biciklističke staze, ali i da izgradimo nove. Naš zajednički cilj je da živimo u zdravom okruženju i zato bih voleo da naš grad preplave biciklisti, jer tako će biti čistiji vazduh koji dišemo i samim tim bićemo zdraviji. Zahvaljujem Vam se što ste podržali današnju akciju, i nadam se da će nas iduće godine biti još više – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Brojni građani učestvovali su u vožnji kroz grad i tako su dali svoj doprinos promociji zdravog načina života. Cilj defilea bio je na Štrandu, a tamo je učesnike dočekao muzički program i osveženje. Oni koji nisu imali svoj bicikl mogli su da učestvuju u defileu koristeći, bez nadoknade, Gradski bicikl.

Novi Sad, 23. septembar 2011. godine