Čitaj mi

USKORO NOVI OBJEKAT MZ I PIJACA U SREMSKOJ KAMENICI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na izgradnji objekta Mesne zajednice Sremska Kamenica. Prizemlje objekta, površine 320.93 m2, je predviđeno za prostorije MZ, a u suterenu će biti smešteni poslovni prostori. Na istoj adresi biće izgrađen i pijačni plato površine 780 m2 , a na njemu će biti postavljeno između 50 i 60 tezgi.

- Jedan od najvažnijih problema zbog kojih su nam se obraćali Kameničani je nedostatak adekvatnog prostora za pijacu. Ovde se nalazio stari objekat Mesne zajednice, rešili smo imovinsko pravne odnose i napravili projekat čija realizacija je u toku. Pijaca u centru naselja je privremno rešenje. Smatramo da je ovo adekvatna lokacija i da ćemo rešiti važan komunalni problem, a u zavisnosti od vremenskih uslova, očekujemo da čitav posao bude završen u aprilu, maju ove godine – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Za izgradnju prilaznih puteva i platoa biće zaduženo JP Zavod za izgradnju grada, a pijacu će urediti JKP Tržnica. Vrednost investicije izgradnje objekta MZ Sremska Kamenica je oko 20 miliona dinara.

Novi Sad, 30. januar 2012. godine