Čitaj mi

UREĐENJE ULICA U NASELJU SAJLOVO

U cilju stvaranja preduslova za poboljšanje osnovnih uslova za život u Sajlovu, Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina uložio značajna sredstva za komunalno uređenje ovog naselja, u kojem živi oko 4000 stanovnika, a udaljeno je svega 8 km od centra grada. Nakon što je na kompletnoj teritoriji Sajlova izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, pristupilo se i rešavanju pitanja saobraćajne infrastrukture.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije privodi kraju izradu tehničke dokumentacije uređenja 13,6 km saobraćajnica na prostoru Sajlova. Projekat obuhvata sve ulice koje su pod tucaničkom podlogom i koje će biti uređene u okviru postojeće regulacije. Sem asfaltiranja kolovoza, predviđena je i izgradnja pešačkih staza, tamo gde dozvoljavaju prostorne mogućnosti, kao i sistema otvorenih kanala radi odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Samo izvođenje radova realizovaće se fazno. Po završetku tehničke dokumentacije i ishodovanja odobrenja za izgradnju, biće sproveden postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za prvu fazu koja podrazumeva uređenje 4,2 km saobraćajnica u 13 ulica. Nastavak radova planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog naselja. Pre radova na saobraćajnim površinama, JKP „Vodovod i kanalizacija“ realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio problem nelegalno izgrađene mreže koja je nedovoljnog kapaciteta, što je uzrok čestih havarija.

Podsetimo da Sajlovo nije zanemareno ni u pogledu prostora za sport, rekreaciju i igru jer je u ovom naselju, sem fudbalskog i košarkaškog terena, izgrađeno i dečije igralište, kao i teretana na otvorenom. Takođe, planira se i parterno uređenje oko kulturne stanice (objekta mesne zajednice) „Sajlovo“ u sklopu aktivnosti na realizaciji projekta Evropske prestonice kulture 2021.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije

Novi Sad, 16. oktobar 2019. godine