Čitaj mi

STADION KARAĐORĐE SPREMAN ZA INSPEKCIJU UEFA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima i delegacijom FK Vojvodina obišao je završne radove na južnoj tribini stadiona Karađorđe.

- Grad Novi Sad i FK Vojvodina imaju sporazum o rekonstrukciji stadiona koji je u vlasništvu Grada, a FK Vojvodina kao najvažniji korisnik stadiona je suinvestitor ovih radova. Jako nam je važno da prilikom sutrašnje posete delegacije UEFA stadion dobije pozitivnu ocenu, odnosno da dobije licencu za odigravanje utakmica Lige Evrope. Takođe nadamo se pozitivnom ishodu dvomeča između Vojvodine i Šerifa. Ovih dana JP Poslovni prostor će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje stadiona Karađorđe, kako bi se to pitanje konačno i celovito rešilo, da dobijemo reprezentativan stadion na kojem će moći da se igraju i domaće i međunarodne utakmice - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Podsećamo, Grad podržava inicijativu navijača za postavljanje video bima u centru grada, a ukoliko bude televizijskog prenosa predstojeće utakmice, to će biti omogućeno.

Prema rečima potpredsednika FK Vojvodina Dušana Vlaovića radovi će biti završeni do kraja dana. On se zahvalio predstavnicima Grada što su se založili da se radovi ubrzaju kako bi spremno dočekali inspekciju UEFA.

- Zajedno sa predstavnicima Grada završili smo obećani posao, a sada je na igračima da urade ono što svi očekujemo - naglasio je Vlaović.

Novi Sad, 20. avgust 2013. godine