Čitaj mi

RIGOROZNIJE KONTROLE GRADILIŠTA U NOVOM SADU

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, a zbog mnogobrojnih pritužbi građana na loše stanje na ulicama u blizini gradilišta, Gradska uprava za inspekcijske poslove preko nadležnih inspekcija, pojačala je nadzor i kontrolu svih građevinskih objekata. Gradonačelnik Igor Pavličić sa saradnicima obišao je građevinske lokacije na Somborskom bulevaru.

-Odluka o uređenju grada koja propisuje kako treba da se ponašaju investitori i izvođači radova mora se poštovati, a svi smo svedoci da to nije slučaj. Kamioni koji izlaze iz gradilišta raznose pesak i šljunak na puteve, što ne predstavlja problem samo ljudima koji žive u blizini gradilišta, već ugrožava saobraćaj i može da izazove nesreće širih razmera. U saradnji sa Policijskom upravom i nadležnim gradskim inspekcijama planiramo da rigoroznijim kontrolama tome stanemo na put. - istakao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Željko Radulović rekao je da saobraćajna, komunalna i građevinska inspekcija svakodnevno vrše nadzor i kontrolu gradilišta u Novom Sadu. Kada je reč o Somborskom bulevaru, on je napomenuo da je komunalna inspekcija konstatovala da se ne poštuju mere koje sprečavaju rasipanje rastresitog građevinskog materijala, kao i da je propisan rok u kojem se nepravilnosti moraju otkloniti.

Novi Sad, 3. septembar 2009. godine