Čitaj mi

REKONSTRUKCIJA CRKVE U BUKOVCU

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je podizanju zvona na crkvi Hristovog vaznesenja gospodnjeg u prigradskom naselјu Bukovac. Nјegovo Preosveštestvo Episkop sremski G.G. Vasilije, uz sasluženje Protojereja paroha bukovačkog Dragana Vidakovića i sveštenstva SPC Eparhije sremske, a u prisustvu predstavnika Grada i meštana Bukovca, obavio je osvećenje novog zvona, dara naroda Parohije bukovačke i Grada Novog Sada.

- Namera aktuelne gradske vlasti, od prvog dana, više nego jasno je bila da se podjednako vodi računa o svim građanima Novog Sada, bez obzira na to da li žive u centru grada ili u prigradskim naselјima. Ono što je do sada gradonačelnik Vučević uradio za sve građane Novog Sada, može samo da služi na čast i ponos, a u Bukovcu je ovo još jedna u nizu investicija na radost svih žitelјa. Gradonačelnik je krajem juna ove godine položio kamen temelјac za izgradnju kapele na groblјu u Bukovcu, vrednosti 16 miliona dinara, što predstavlјa jednu od najvećih investicija u ovom mestu, a ulagano je i u mnoge druge oblasti. Neka ovaj čin postavlјanja zvona na ovoj prelepoj crkvi, podignutoj još davne 1763. godine, simbolično označi početak jednog novog, revitalizovanog života ove pravoslavne svetinje,  i neka još dugo bude drugi dom svim vernicima i lјudima dobre volјe u traženju svog mira – rekao je Aleksandar Petrović.

Grad Novi Sad je za rekonstrukciju crkve Hristovog vaznesenja gospodnjeg u Bukovcu opredelio iz budžeta Grada 3.660.000,00 dinara, a u sledećoj godini će izdvojiti još toliko za potpuni završetak obnove. U okviru radova obnovlјena je fasada crkve, urađeno je parterno uređenje staze oko hrama, izgrađena su dva potporna zida, palionica sveća, obnovlјena je ograda i izgrađen je ulazni plato ispred hrama sa pet parking mesta. JKP „Gradsko zelenilo“ uredilo je zelene površine i zasadilo nove sadnice, dok je JP „Zavod za izgradnju grada“ odobrilo isporuku granitne kocke za popločavanje ulaznog platoa.

Novi Sad, 29. decembar 2015. godine