Čitaj mi

REGRESIRANJE DELA TROŠKOVA PREVOZA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA

U budžetu Grada Novog Sada, kao i prethodnih godina, obezbeđena su sredstva za regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola koji sa teritorije Grada Novog Sada putuju u druge opštine radi pohađanja nastave.

Pomenuta kategorija učenika može ostvariti pravo na: 80% regresirani prevoz – ovo pravo ostvariće učenici koji su bez jednog ili oba roditelja, učenici iz porodica koje ostvaruju pravo na dečiji dodatak, učenici koji poseduju izbegličku ili raseljeničku legitimaciju, učenici koji su deca palih boraca ili ratnih vojnih invalida sa teritorije Grada Novog Sada, kao i učenici iz porodica u kojima međugradskim prevozom putuje dvoje ili više učenika, i - 40% regresirani prevoz - ovo pravo ostvaruju svi ostali učenici koji putuju u druge opštine gde pohađaju nastavu u srednjim školama čiji je osnivač Republika, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Pravo na regresiranje troškova prevoza učenici ostvaruju od oktobra 2015. godine, pa sve do kraja nastave u školskoj 2015/2016. godini, odnosno najdalje do juna 2016. godine. Zahtevi se podnose u Pisarnici Gradske kuće, Novi Sad, Trg slobode 1 (prizemlje), šalteri 13 i 14, svakog radnog dana od 8,00 do 15,00 časova.

Rok za podnošenje zahteva je 25. septembar 2015. godine, da bi učenici povlastice za prevoz koristili od oktobra 2015. godine, a naknadno prispeli zahtevi biće obrađeni u narednom mesecu. Sva potrebna obaveštenja mogu se dobiti u Gradskoj upravi za obrazovanje, telefonom na broj 4882-725, u periodu od 8,00 do 15,00 časova.

Novi Sad, 25. avgust 2015. godine

Preuzmite obavestenje_za_ucenike_srednjih_skola.docx (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document 15 KB)