Čitaj mi

PROMOCIJA ''DANA BEZ AUTOMOBILA'' U KATOLIČKOJ PORTI

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević prisustvovao je radionici za decu povodom promocije manifestacije ''Dana bez automobila'' koju organizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj.

- Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada kroz ovu radionicu ima priliku da radi sa učenicima osnovnih škola i obrazuje decu o pravilnom kretanju na ulici i poštovanju saobraćajnih znakova i propisa. Radionica predviđa i obuku dece za bezbednu vožnju bicikala, jer bicikl postaje sve masovnije prevozno sredstvo, a edukaciju treba prilagođavati mlađim uzrastima - rekao je Nemanja Vukčević.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa saobraćajnim znacima, raskrsnicama i da nauče kako se bezbedno vozi bicikl i prelazi ulica. Realizaciju časa pomogle su Osnovne škole „Petefi Šandor“ i „Dušan Radović'“, JGSP „Novi Sad“, Gradska uprava za obrazovanje, Auto škola „ALUNNO'“ iz Novog Sada i Biciklistički klub „Fruškogorac“ iz Sremske Kamenice.

Novi Sad, 23. septembar 2015. godine