Čitaj mi

PROJEKAT ''UPRAVLJANJE JAVNOM IMOVINOM'' PREDSTAVLJEN I U OPŠTINI APATIN

Projekat ''Upravljanje javnom imovinom'', u čijoj realizaciji učestvuju Grad Novi Sad, Opština Apatin i JKP „Informatika“ Novi Sad predstavljen je i u Apatinu u okviru studijske posete toj opštini.

Projekat se realizuje u okviru EU Exchange 4 programa koji finansira Evropska unija, njime rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština. Cilj projekta je unapređenje procesa uspostavljanja prava javne svojine Grada Novog Sada i Opštine Apatin u cilju stvaranja uslova za ubrzani lokalni ekonomski razvoj. Planirane projektne aktivnosti doprineće efikasnijoj primeni Zakona o javnoj svojini kojim su lokalne samouprave postale nosioci prava svojine na imovini koju koriste.

Zamenik predsednika Opštine Apatin Miodrag Bakić ukazao je na značaj efikasne primene Zakona o javnoj svojini kojim su lokalne samouprave postale nosioci prava svojine na imovini koju koriste.

- Opština Apatin predstavlja primer dobre prakse u ovoj zakonskoj proceduri, pa je studijska poseta organizovana sa ciljem da svoja iskustva podelimo sa zaposlenima iz uprave Grada Novog Sada - istakao je Miodrag Bakić.

S obzirom na to da je jedna od ključnih aktivnosti kreiranje digitalne baze podataka nepokretnosti koje su predmet prenosa u javnu svojinu Grada Novog Sada i Opštine Apatin, u okviru studijske posete predstavljen je koncept aplikacije za evidentiranje i upravljanje javnom imovinom.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštine Apatin Snežana Milešević, koordinator ovog projekta u Opštini Apatin, rekla je da će efikasnijim upravljanjem imovinom biti ostvaren značajan budžetski prihod u lokalnim samoupravama.

Novi Sad, 2. april 2014. godine