Čitaj mi

PROJEKAT GRADA NOVOG SADA OVENČAN TITULOM NAJBOLJEG U OBLASTI PREDUZETNIŠTVA

Ministarstvo privrede je u julu 2016. godine proglasilo projekat Grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ nacionalnim pobednikom na Takmičenju za najbolјu ideju u oblasti promocije preduzetništva 2016. godine u kategoriji Ulaganje u preduzetničke veštine. Taj projekat predstavlјaće Republiku Srbiju na finalnom međunarodnom takmičenju u novembru u Bratislavi.

Takmičenje „European Enterprise Promotion Awards 2016”  jeste inicijativa Evropske komisije koja ima za cilј da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope, a pored zemalјa članica Evropske unije, u njemu učestvuju i Island, Srbija i Turska.

Projekat "Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ je ulaganjem u preduzetničke i profesionalne sposobnosti proizvođača meda u Fruškogorskom regionu, unapredio delatnosti pčelara i stvorio priliku za nova zapošlјavanja u ovoj polјoprivrednoj grani, ne samo za građane Novog Sada već i okolnih opština. Više informacija o samom projektu kao i promotivni film dostupni su na http://bit.ly/lipovmed

Grad Novi Sad se zahvalјuje svim partnerima na projektu i saradnicima koji su doprineli ovom uspehu i poziva sve da u predstojećem periodu putem društvenih mreža i to Fejsbuka preko linkova https://www.facebook.com/Ministarstvo.privrede.RS/?fref=nf i preko https://www.facebook.com/European.Enterprise.Promotion.Awards/, kao i Tvitera https://twitter.com/EEPA_EU, podrže projekat „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“ u dalјem toku takmičenja u međunarodnoj konkurenciji.

Novi Sad, 21. jul 2016. godine