Čitaj mi

PRIJEM U ČAST PITOMACA HF 'PRIVREDNIK'

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i zamenik gradonačelnika dr Saša Igić primili su predstavnike Humanitarnog fonda 'Privrednik' kao i novu generaciju pitomaca i štićenika tog humanitarnog fonda.
- Ovde smo da bi pozdravili plemenitu i vizionarsku ideju osnivača humanitarnog fonda Privrednik Vladimira Matijevića. Veliki trgovac, bankar i humanista znao je da pravi razvoj društva u potpunosti zavisi od toga koliko ćemo uložiti u ljude koji u njemu žive. Svima vama je poznato da je, od osnivanja humanitarnog fonda Privrednik, davne 1897. godine, to udruženje pomoglo brojnim generacijama mladih, posebno onima koji su bili siromašni, da se školuju i zaposle i tako doprinesu ukupnom boljitku. Deviza Vladimira Matijevića, RAD, ŠTEDNjA, ČESTITITOST, ima univerzalno značenje, u svakom vremenu, a naročito u današnjem kada vlada kriza pravih vrednosti. Zbog toga je važno, da svakodnevno svojim primerom pokažemo da bez rada, štednje i čestitosti, ne možemo da rastemo i napredujemo ka društvu u kojem će biti više pravde i u kojem će ljudi biti zadovoljniji.- rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.
U ime Patronata Fonda, pitomcima i štićenicima se obratio Vladika Porfirije Episkop Jegarski podsetivši na to da je fond reosnovan u Novom Sadu 1993.godine i da je do danas, skoro 2000 talentovane dece, na taj način dobilo podršku i pomoć u školovanju. On je napomenuo da je to najstariji fond u srpskom narodu koji se bavi stipendiranjem i pomaganjem dece, a posebno one slabijeg materijalnog statusa.

Novi Sad, 08.oktobar 2009.godine