Čitaj mi

POČINјE INFRASTRUKTURNO OPREMANјE STAMBENIH BLOKOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI U NOVOM SADU

Nakon što su se stekli uslovi, Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije je u ponedelјak, 10. avgusta 2020. godine uvela u posao odabranog izvođača radova da pristupi radovima na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetlјenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za pripadnike snaga bezbednosti.

Kao što je navedeno i ranije, na prostoru koji je bio deo kasarne „Jugovićevo“ u izgradnji je 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a Grad Novi Sad investira opremanje ovog lokaliteta, odnosno izgradnju komunalne infrastrukture. Radovi se izvode u dve faze. Prva faza obuhvata radove na infrastrukturnom opremanju stambenih blokova 1 i 2, pri čemu će biti izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, toplovod, saobraćajne površine (kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi), javno osvetlјenje, a zatim i ceo prostor hortikulturno urediti. Druga faza predviđa izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenim blokovima 3,4 i 5.

Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina i javnog osvetlјenja stambenih blokova, čija ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 331.241.199,00 dinara.

Novi Sad, 11. avgust 2020. godine