Čitaj mi

POČEO 12. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE

 Nastupom londonskog teatra Sadlers Vels sa produkcijom „Milonga“ koreografa Sidija Larbija Šerkauja, u Srpskom narodnom pozorištu počeo je 12. Beogradski festivala igre. Otvaranju festivala prisustvovala je savetnica gradonačelnika zadužena za oblast kulture Tijana Delić.

- Beogradski festival igre predstavlja potvrdu kvalitetne kulture politike Grada. Novi Sad će ove godine, u saradnji sa međunarodnim institucijama kao što je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, biti domaćin prestižnim kulturnim programima, sa kvalitetnom produkcijom i najvećim imenima i brendovima naše kulture - izjavila je Tijana Delić.

U okviru svečanog otvaranja u foajeu Srpskog narodnog pozorišta upriličena je izložba fotografija umetničke igre Aleksandra Antonijevića. Uživajući jednu od najistaknutijih pozicija među evropskim manifestacijama umetničke igre, Beogradski festival igre, i u svom dvanaestom izdanju, od 23. marta do 9. aprila, predstaviće publici atraktivan izbor naslova sa svetske scene. Na ovom Festivalu do sada je izvedeno blizu 200 vrhunskih postavki najvažnijih koreografa našeg vremena, dok svaku ediciju u proseku prati preko 18.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Novi Sad, 23. mart 2015. godine