Čitaj mi

POČELO „BALKANSKO PRVENSTVO U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 17 GODINA - NOVI SAD 2015“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je  „Balkansko prvenstvo u badmintonu za igrače do 17 godina - Novi Sad 2015“ koje se održava od 28. do 30. avgusta u Novom Sadu. Takmičenje organizuje Badminton savez Srbije uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

- Ponosni smo što je Novi Sad domaćin „Balkanskog prvenstvo u badmintonu za igrače do 17 godina“. Naš grad je poznat kao centar omladinskog sporta i velikih sportskih takmičenja i ovo je još jedna prilika da se pokaže kao dobar domaćin i etablira na evropskoj mapi kao prestonica omladinskog sporta– rekao je Predrag Svilar poželevši svim sportistima ugodan boravak u Novom Sadu i  još mnogo odličnih rezultata u narednim takmičenjima.

Na „Balkanskom prvenstvu u badmintonu za igrače do 17 godina - Novi Sad 2015“ učestvuje 150 takmičara, kao i zvanični predstavnici sedam država: Turske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Makedonije i Srbije. Promoter takmičenja je Dragoslav Petrović, mladi olimpijac u badmintonu i osvajač 11 medalјa na evropskim i svetskim juniorskim kupovima.

Novi Sad, 28. avgust 2015. godine