Čitaj mi

OTVORENA PRVA NOVOSADSKA FIJAKERIJADA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević svečano je otvorio prvu novosadsku "Fijakerijadu" na fudbalskom terenu "Slavija" na Salajci. Organizator manifestacije čiji je pokrovitelj Grad Novi Sad je Konjički klub "Salajka", a manifestacija "Fijakerijada" ima takmičarski i revijalni karakter.

- Prema rečima organizatora, za ovakvu ideju nije bilo potrebno mnogo vremena, jer naše podneblje samo po sebi zahteva manifestaciju ovakvog karaktera. Mi smo to prepoznali i kao Grad stali iza ovog projekta interesantnog za sve Novosađane i tako je posle mnogobrojnih fijakerijada širom Vojvodine, jedna konačno stigla i u naš grad. Konji i konjički sport su neizostavni deo naše tradicije, a ova vrsta vožnje dugo je bila deo svakodnevice u našem Novom Sadu. Veliko mi je zadovoljstvo što je zainteresovanost građana na visokom nivou i što su Novosađani prepoznali vožnju na zapregama kao jedan vid zabave – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Od disciplina u takmičarskom delu vozio se dvopreg i četvoropreg, a potom je usledila kružna revija opet dvoprega i četvoroprega gde se ocenjivala uparenost konja, njihov izgled, ali i utisak koji ostavlja kočijaš i čitava zaprega. Predsednik Konjičkog kluba „Salajka“ Bane Begojev, organizator “Fijakerijade”, zahvalo se Gradu Novom Sadu na velikoj podršci, kao i svim ljubiteljima konjičkog sporta koji su doprineli uspešnoj organizaciji ove manifestacije koja će postati tradicionalna.

Novi Sad, 22. septembar 2013. godine