Čitaj mi

OTVORENA КANCELARIJA POVERENIКA U NOVOM SADU

Zamenik Gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović prisustvovali su otvaranju prve kancelarije Poverenika u Novom Sadu,  koja se nalazi u Ulici Vojvode Šupljikca br. 21.

- Veoma mi je drago što je Novi Sad prva lokalna samouprava u Srbiji, a van sedišta u Beogradu, u kojoj Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti otvara svoju kancelariju. Grad je odmah prepoznao značaj inicijative Poverenika i, u želji da doprinese boljoj povezanosti građana Novog Sada sa organima vlasti, obezbedio adekvatan poslovni prostor na korišćenje, bez naknade, u blizini centra grada i prilagodio ga potrebama korisnika. Hvala Povereniku što je proces otvaranja područnih kancelarija počeo baš u našem gradu jer je to interes svih nas, a najviše Novosađana koji sad imaju priliku da lakše ostvare svoja prava utvrđena Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti – rekao je Igor Crnobarac.

Ovo je prva kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti koja se otvara van sedišta Poverenika, a u planu je otvaranje još dve kancelarije, u Nišu i Кragujevcu, u cilju omogućavanja građanima iz ovih delova Republike Srbije da lakše ostvare svoja prava utvrđena Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.  

- Ovo će biti kontakt tačke gde će građani, organi vlasti, mediji, i drugi moći da se obraćaju za pitanja koja ih interesuju. Sa gradskim čelnicima Grada Novog Sada smo našli zajednički jezik i dogovorili smo se veoma brzo, a prostor koji su nam ponudili u svemu odgovara potrebama Poverenika. Ovo je bez preterivanja jedan istorijski dan jer je Poverenik iskoračio iz Beograda kako bi dao mogućnost građanima Novog Sada, ali i onim sredinama koje gravitiraju ka Novom Sadu da ostvare svoja prava koja Poverenik štiti  – rekao je Marinović.

Novi Sad, 30. decembar 2022. godine