Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA „UNUTRAŠNЈI PREDELI“

Izložba slika autora Ranka Vukelјića pod nazivom „Unutrašnji predeli“ otvorena je u Gradskoj kući. U okviru programa svečanog otvaranja, o delima umetnika i njegovom radu govorili su Mira Banjac i Milutin Popović Zahar, a izložbu je otvorio član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović.

-Počastvovani smo što smo Svečanu salu Gradske kuće otvorili za stvaralaštvo značajnog slikara i umetnika koji je prethodnih godina uspešno stvarao u Australiji, a unazad nekoliko godina živi i radi u Novom Sadu. Vrata Gradske kuće će i ubuduće biti otvorena za sve umetnike koji stvaraju i doprinose sadržajnijem i kvalitetnijem kulturnom životu Novog Sada- izjavio je Vanja Vučenović.

U okviru izložbe „Unutrašnji predeli“ postavlјeno je 18 slika, rađenih tehnikom ulјe na platnu. Radovi su nastali u periodu od 2006. do 2012. godine. Prema rečima autora Ranka Vukelјića slike jezikom simbola predstavlјaju esenciju tradicije našeg naroda i njegove kulturne specifičnosti. Postavka će biti izložena do 19. marta 2015. godine.

Novi Sad, 13. mart 2015. godine