Čitaj mi

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „ZAJEDNIČKO STVARANЈE USLOVA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNЈIH PREDUZEĆA U PREKOGRANIČNOM REGIONU“

Delegacija Grada Kišteleka posetila je Grad Novi Sad gde je održana druga radionica u okviru projekta „Zajedničko stvaranje uslova za razvoj malih i srednjih preduzeća u prekograničnom regionu“ (SMESCBC). Ovaj projekat se finansira iz IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, ukupna vrednost projekta iznosi 114.196 evra, a realizuje ga Grad Novi Sad - Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, u partnerstvu sa Višenamenskom mikroregionalnom asocijacijom Kišteleka.

Na radionici su učestvovovali predstavnici gradova Novog Sada i Kišteleka, članovi projektnog tima i 20 predstavnika privrede iz ovih gradova. Uvodni govor je održao pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada, gospodin Vladimir Stojković, koji je istakao da je realizacija ovog projekta veoma značajna za Grad jer se, pored  jačanja saradnje malih i srednjih preduzeća iz prekograničnog regiona, obezbeđuju i uslovi za jačanje nihove konkurentnosti i ekonomski rast.  

- Sredstva čiji je nosilac Grad Novi Sad biće iskorišćena za izradu glavnog projekta za Centar za razvoj malih i srednjih preduzeća u radnoj zoni ''Rimski šančevi'' - naglasio je Stojković.

Predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prezentovali su uslove poslovanja u Novom Sadu,  mere podrške razvoju malog i srednjeg preduzetništva, i pogodnosti poslovanja u radnoj zoni “Rimski šančevi”, kao i podršku MSP kroz projekat SMESCBC.

Zatim je usledilo i predstavlјanje svakog pojedinačnog preduzeća, i međusobni razgovori njihovih predstavnika koji su rezultirali potpisivanjem pisama o namerama o budućoj saradnji.

Tokom posete organizovan je obilazak radne zone “Rimski šančevi”.

Novi Sad, 21. jun 2013. godine