Čitaj mi

ODLUKA O TAKSI PREVOZU USKLAĐENA SA ZAKONOM

Izmenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Gradska uprava za saobraćaj i puteve je 2019. godine uskladila Odluku o taksi prevozu na teritoriji Grada Novog Sada. Odlukom su, između ostalog, propisani uslovi za obavlјanje taksi prevoza, odnosno propisano je da Gradska uprava izdaje odobrenje privrednom društvu ili preduzetniku koji u registru privrednih subjekata ima registrovanu pretežnu delatnost „taksi prevoz“ i koji ispunjava uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Taksi dozvole za vozilo i vozača, koje su izdate na osnovu odobrenja za obavlјanje taksi prevoza, imaju rok važenja tri godine. S obzirom na to da su u julu 2019. godine izdate prve taksi dozvole, pozivamo sve taksi prevoznike da provere rok važenja i da pre isteka podnesu zahtev za produženje Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve.

Na osnovu blagovremenog zahteva za produženje, Gradska uprava izdaje rešenje i taksi dozvole za vozilo i vozača na period od tri godine, za sve taksi prevoznike koji se nalaze u okviru dozvolјenog broja od 1400 vozila i koji ispunjavaju uslove u pogledu sedišta, vozača, vozila i poslovnog ugleda.

Ukoliko taksi prevoznik ne podnese zahtev za produženje pre isteka roka važenja, taksi dozvole za vozilo i vozača, odobrenje za obavlјanje taksi prevoza će prestati da važi i smatraće se da je taksi prevoznik odustao od obavlјanja taksi delatnosti.

Novi Sad, 7. jun 2022. godine