Čitaj mi

OBILAZAK RADOVA ZIMSKIH SLUŽBI NA ČIŠĆENJU SNEGA

- Sneg koji je od ponedeljka popodne neprestano padao, juče je izazvao saobraćajni kolaps u Novom Sadu i nezadovoljstvo građana je potpuno opravdano. Uprkos činjenici da je napadalo 30 santimetara snega, i da su okolnosti objektivno teške, nedopsutivo je da glavne saobraćjnice i bulevari budu neprohodni. Preduzeli smo sve mere da popravimo situaciju i rezlultati su već vidljivi - rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prilikom današnjeg obilska grada i naglasio da će odgovorni za jučeršnje loše stanje na ulicama Novog Sada biti kažnjeni zakonom propisanim merama.

Napominjući da su kapaciteti zimskih službi javnih komunalnih preduzeća maksimalno angažovani, gradonačelnik Pavličić pozvao je Novosađane da čiste sneg ispred svojih zgrada kako bi sve ulice bile prohodne, i dodao da inspekcija neće kažnjavati samo građane i pravna lica, već i nadležne u javnim ustanovama i preduzećima koji ne budu ispunili svoje obaveze.

Obilasku grada prisustvoao je i Predrag Radmilović direktor JKP Put, u čijoj je nadležnosti čišćenje puteva, koji je istakao da, iako su sve ekipe i raspoloživa mehanizacija tog preduzeća juče bili na ulicama Novog Sada, stanje nije bilo zadovoljavjuće i naglasio da će sve uočene greške u radu biti ispravljene.

Novi Sad, 16. decembar 2009. godine