Čitaj mi

OBELEŽEN SVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Bojan Torbica prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom koja je održana u Gradskoj kući.

-Grad Novi Sad kontinuirano pomaže, kako Udruženje za podršku osobama sa Daunovim sindromom, tako i sva ostala udruženja za podršku osobama sa invaliditetom i to će nastaviti da radi u budućnosti. Humanost jednog društva se meri količinom pružene pomoći svim osobama kojima je ona potrebna u ostvarivanju prava da postanu ravnopravni građani društvene zajednice – rekao je Bojan Torbica.

Predsednica Udruženja za podršku osobama sa Daunovim sindromom Violeta Popović rekla je da obeležavanje Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom po deseti put u fokus stavilo ulogu porodice i njihov doprinos punom ostvarivanju prava osoba sa Daunovim sindromom.

-Upravo je ovogodišnji slogan „Moje mogućnosti, moji izbori“ – Uživanje u punim i jednakim pravima i uloga porodice. Aktivnost Udruženja ogleda i u tome da slobodno vreme bude iskorišteno na kreativan način kroz radionice, ples i sport za koje je veliki doprinos dala i Gradska uprava za zdravstvo organizovanjem sportskih aktivnosti, preventivnih pregleda i predavanja o različitim zdravstvenim temama.

Udruženje za podršku osobama sa Daunovim sindromom je uz prigodan program koji su izveli štićenici Udruženja promovisalo i knjigu „Slušaj me kada mi se priča“ koju su kreirali članovi Udruženja uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Novi Sad, 20. mart 2015. godine