Čitaj mi

OBELEŽEN ''DAN BEZ AUTOMOBILA''

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević prisustvovao je  radionici za decu u OŠ „Petefi Šandor“ koja je održana  povodom promocije ''Dana bez automobila''. Edukativni čas organizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj. Cilј radionice je edukacija dece za bezbednu vožnju bicikala povodom ''Dana bez automobila''.

- Bicikl kao prevozno sredstvo postaje sve masovnija pojava i školarci ga sve češće koriste kao način prevoza, zato je današnji čas idealna prilika da se osnovci upoznaju sa propisima  i najčešćim problemima sa kojima se biciklisti susreću. Grad Novi Sad će uvek podržavati sve akcije koje imaju za cilј povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju - rekao je Nemanja Vukčević.

Prema rečima direktora OŠ „Petefi Šandor“ Zoltana Arđelana ovo je prva u nizu radionica koje će biti održane kako bi deca stekla osnovna znanja o svakodnevnoj saobraćajnoj kulturi.
- Najčešća greška koju deca čine je što nedovolјno  paze na ostale učesnike u saobraćaju i zato ih  treba stalno obrazovati da se ponašaju bezbedno, tako da ne ugroze ni sebe ni druge učesnike u saobraćaju – rekao je Zoltan Arđelan.

Realizaciju časa pomogle su Osnovne škole ''Petefi Šandor'' i ''Dušan Radović'', JGSP ''Novi Sad“, Gradska uprava za obrazovanje, Auto škola ''ALUNNO'' iz Novog Sada i Biciklistički klub ''Fruškogorac'' iz Sremske Kamenice.

Novi Sad, 21. septembar 2015. godine