Čitaj mi

NOVI SAD JE GRAD MLADIH I SPORTA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Gradskoj kući mlade rukometaše i rukometašice koji su na 19. „Do kup“ turniru u Dortmundu, predstavljali Novi Sad. Prijemu su prisustvovali i članovi Rukometnog kluba Osnovne škole „Kingoskolen“ iz Danske, koji borave u Novom Sadu, kod vršnjaka iz Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“.

- Naši mladi sportisti beleže izuzetne rezultate na međunarodnim takmičenjima, a u Dortmundu su nas na pravi način predstavljali prvo atletičari, a posle i rukometaši. Učešće na ovakvim takmičenjima je prilika da oni odmere svoje snage sa vršnjacima iz Evrope, da vide koliko su napredovali, ali i da posete jednu novu zemlju i tamo steknu prijatelje - izjavio je Predrag Svilar i dodao - Veoma mi je drago što su naš grad po prvi put posetili mladi rukometaši iz Danske. Nadam se da će se njihova saradnja sa Rukometnim klubom „Adut“ nastaviti i da će biti na bazi reciprociteta, a ja im želim prijatan boravak u Novom Sadu koji će, siguran sam doživeti kao mesto omladine i sporta.

Na međunarodnom turniru „Do kup“ koji je održan 28. i 29. marta u Dortmundu učestvovalo je 76 ekipa iz Nemačke, Finske, Danske, Srbije i Norveške. Muška rukometna selekcija osvojila je drugo, a ženska selekcija peto mesto.

Poseta 22 učenika sedmog razreda Osnovne škole „Kingoskolen“ realizuje se u okviru međunarodne saradnje sa Rukometnim klubom „Adut“ i Gradskim rukometnim savezom. Oni u periodu od 13. do 17. aprila borave u Novom Sadu, gde u školi „Prva vojvođanska brigada“ pohađaju nastavu i sportske aktivnosti. Budući da je Danska poznata po rukometu, kao nacionalnom sportu, planirano je odigravanje prijateljske utakmice između učenika iz Danske i članova mlađe selekcije RK „Adut“.

Novi Sad, 15. april 2015. godine