Čitaj mi

UNIŠTAVANJE AMROZIJE U PRIGRADSKIM NASELJIMA

Sreda, 18. avgust 2010. godine
11,00 časova
Futog – kraj Kozaračke ulice
(POSLE RODIĆ DISKONTA U ULICI CARICE MILICE-DRUGA ULICA DESNO)

U cilju sumiranja dosadašnjih rezultata ovogodišnje akcije suzbijanja ambrozije, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa direktorkom JKP Gradsko zelenilo Natašom Rašetom, glavnim komunalnim ispektorom Srđanom Jakovljevim i prof. Brankom Konstatinović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, obići će košenje ambrozije na parceli u prigradskom naselju Futog koja je zahvaćena velikom koncentracijom jedne od najopasnijih alergenih biljaka u svetu.

Grad Novi Sad vodi organizovanu akciju suzbijanja ambrozije na javnim zelenim površinama grada i gradskih naselja. Kako se broj alergičnih osoba iz godine u godinu povećava, samo intenzivnom akcijom suzbijanja ambrozije može se postići pozitivan efekat smanjenja količine polena u vazduhu. Ove godine obezbeđeno je 26.300.000,00 dinara za mehaničko i hemijsko uklanjanje ambrozije i 2.300.000,00 dinara za kartiranje terena.

NAPOMENA: za predstavnike medija obezbeđen je prevoz, a polazak je planiran najkasnije u 10.15 časova, kod rampe, kod hotela Putnik.

Novi Sad, 17. avgust 2010. godine