Čitaj mi

REKONSTRUKCIJA ULICA I IGRALIŠTA NA SALAJCI

Grad Novi Sad, vodeći računa o ravnomernom razvoju, kontinuirano preduzima mere kako bi se poboljšali uslovi života u svim delovima grada. Popravku puteva, trotoara, kanala i zelenih površina, Grad planira i realizuje u skladu sa potrebama stanovnika koji žive u određenom naselju, a kao proizvod infrastrukturnih radova obezbeđuje se kvalitetniji život svih sugrađana. U toku jula, intenziviraju se radovi na Salajci gde su u planu radovi kojima će biti olakašano kompletno funkcionisanje tog dela grada.

Kao jedan od nedostataka ove urbane celine, godinama se ističe nedovoljan broj sportskih i rekreativnih površina. Stanovnici Salajke će u narednom periodu postati bogatiji za jedan novi teren, dok će stari teren kod kompleksa oko rukometnog kluba biti potpuno rekonstruisan i pored njega će biti postavljeno dečje igralište sa rekvizitima.

Predviđeni radovi na teritoriji Salajke podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju četiri prometne ulice, a to su Graničarska ulica, Ulica Save Đisalova, Ulica Davida Ratkovića i Ulica Stanka Paunovića. Rekonstrukcija raskrsnice u Ulici Teodora Mandića i Sentandrejskog puta, kao i proširenje Sentandrejskog puta do mosta na kanalu DTD, olakšaće saobraćanje vozila u tom delu grada. Popravka kolovoza, trotoara i parkinga, uslediće i u Ulici Radoja Domanovića ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a radovi na revitalizaciji trotoara izvodiće se duž Šajkaške i Temerinske ulice.

Očišćen je prostor uz kanal DTD od 10 000 m2 na kraju Ulice Petra Drezgića, a nakon što se ovo, decenijama zapušteno, područje revitalizuje Salajčani će ponovo imati svoje nekada omiljeno mesto za razonodu i odmor na kanalu. Posle generalnog uređenja celog kompleksa, biće postavljeni sportski i dečji rekviziti i uređen parking, a Grad će nastaviti redovno da održava ceo kompleks.

Novi Sad, 26. jul 2011. godine