Čitaj mi

NOVOSADSKI ĐACI OTIŠLI NA LETOVANJE

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović i načelnica resorne uprave ispratile su decu koja odlaze desetodnevno na letovanje u Baošiće.

- Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je i ove godine obezbedila sredstva za letovanje 36 romske dece osnovnoškolskog uzrasta sa dva vaspitača i 11 dece bez roditeljskog staranja sa jednim vaspitačem u odmaralištu Crvenog krsta Srbije. Iz budžeta je izdvojeno za ovu namenu oko 1 300 000 dinara, a pored sredstava za letovanje dece obezbeđena su i sredstva i za lanč pakete, vodu i sokove za put. – rekla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović poželevši deci koja će boraviti na moru od 6. do 15. jula srećan put i ugodan boravak na moru.

Spisak dece koja idu na letovanje sačinjen je na predlog osnovnih škola "Dušan Radović", "Jožef Atila", "Dositej Obradović", Vuk Karadžić" i "Veljko Vlahović"-Šangaj, kao i Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, a kriterijum za izbor dece bio je uspeh u školi koja su većinom odlični i vrlo dobri učenici.

Novi Sad, 5. jul 2011. godine