Čitaj mi

PRIJEM ZA NAJBOLJE KARATISTE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primio je u Svečanoj sali Gradske kuće karatiste u kategoriji seniora koji su osvojili medalje na četvrtom Svetskom prvenstvu u karateu održanom u italijanskom gradu Linjano od 25. do 29.maja.

- Ovo su naši najbolji amabasadori i u ime Grada Novog sada želim da im čestitam na izvanrednim uspesima sa željom da tako nastave i u budućnosti, a Grad će uvek znati da prepozna važnost ovakvih rezultata- istakao je član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić

Na Svetskom prvenstvu u karateu održanom u Linjanu naši karatisti osvojili su četiri medalje, od čega dve zlatne i dve bronzane.

- Želeo bih da se zahvalim Gradu Novom Sadu na podršci koju smo imali, a najviše članu veća za sport i omladinu zbog velike pomoći da naš grad sledeće godine u oktobru bude domaćin svetskog prvenstva u karateu za juniore i kadete - istakao je predsednik i selektor Karate Unije Srbije Dušan Dačić

Na prvenstvu u Linjanu je učestvovala 51 zemlja i 105 federacija sa preko 1000 takmičara iz čitavog sveta, što ga čini najmasovnijim svetskim prvenstvom za seniore do sada, a medalje za našu zemlju donele su Vinković Iva i Mesić Ivana.

Novi Sad, 3. jun 2011. godine