Čitaj mi

OTVORENO RENOVIRANO DVORIŠTE VRTIĆA „MRVICA“

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić zajedno sa direktorom Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Borislavom Samardžićem i predstavnicima kompanije „Henkel“ prisustvovao je otvaranju renoviranog dvorišta vrtića „Mrvica“.

Projekat renoviranja u okviru kojeg je dvorište vrtića obogaćeno zelenilom i specijalnim spravama koje pomažu pravilan razvoj dece finansirala je kompanija Henkel Srbija, a svoj doprinos je dao i Savet roditelja tog vrtića.

- Želim da se zahvalim kompaniji Henkel što su pokazali svoju društvenu odgovornost i izdvojili sredstva za renoviranje dvorišta vrtića „Mrvica“. Ovim putem bih pozvao sve zainteresovane kompanije da slede primer Henkela i u ovim kriznim vremenima daju doprinos svojoj društvenoj sredini – rekao je Milan Đukić.

Predstavnici kompanije istakli su da je Henkel smile tradicionalna inicijativa te kompanije u okviru koje zaposleni prijavljuju projekte od značaja za društvenu zajednicu, nakon čega, kroz volonterski rad, učestvuju u realizaciji i sprovođenju projekata.

Mališani iz vrtića „Mrvica“ nakon završene rekonstrukcije, mogu uživati u novom igralištu čiji posebno osmišljen koncept pokriva sve aktivnosti na otvorenom. Pored novozasađenog zelenila, postavljene su specijalizovane trake za trčanje, i sprave za vežbanje namenjene najmlađima, a sve je dizajnirano sa ciljem da deci omogući pravilan razvoj kroz igre, vežbe koncentracije, pažnje i motoričkih sposobnosti.

Novi Sad, 19. maj 2011. godine