Čitaj mi

ASFALTIRANJE KOLOVOZA U NASELJU ADICE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na asfaltiranju kolovoza u naselju Adice, koje sprovodi JKP Put u Veterničkoj ulici na 3800 kvadratnih metara, u Dunavskoj na 4760 m2, u Ulici Branka Ćopića na 830 m2 i u Paunovoj ulici na površini od 500 m2.

- U naselju Adice je u 2010. i 2011. godini popravljen i napravljen novi tucanički kolovoz u 119 ulica, u dužini od 35 kilometara, u šta je Grad uložio preko 11 miliona dinara, a plan je da se u skorijoj budućnosti započne asfaltiranje. Završili smo izradu projekata kanalizacije, i ove godine krećemo sa njenom izgradnjom. Apelujem na građane da zaključuju ugovore vezane za legalizaciju objekata na teritoriji grada, jer iako je Grad uložio začajna sredstva za projekte kanalizacije, bitan činilac je upravo novac koji steknemo putem legalizacije – rekao je gradonačelnik Igor Palvličić i dodao da je Grad je obezbedio sredstva za rekonstrukciju javne rasvete u svim delovima grada, kao i da je u 2011. godini planirano saniranje rupa na kolovozima, čišćenje deponija i uvođenje novih linija Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća u naselju Adice.

Nakon što je napravljen projekat kanalizacije za naselje Adice, plan je i da se u budućem periodu asfaltira trasa puta od Ulice Branka Ćopića, preko Dunavske do Novosadskog puta koji spaja Adice i Veternik u dužini od 2 kilometra, zatim da se otpočnu radovi na izgradnji kanalizacije i nastave radovi na nasipanju ulica tucanikom.

Novi Sad, 18. maj 2011. godine