Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO PENZIONISANE RADNIKE MUP-a

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Udruženje penzionisanih radnika organa unutrašnjih poslova Novog Sada i razgovarao sa predstavnicima te organizacije o njihovim aktivnostima.

Tom prilikom predsednik Udruženja Slobodan Erdevik uručio je gradonačelniku njihovu Plaketu i ambleme kao i umetničku sliku jednog od članova, posebno ističući da je to prva poseta gradonačelnika od osnivanja Udruženja, to jest od 1974. godine.

- Zahvaljujem se predsedniku i članovima Udruženja na iskrenom i prijateljskom prijemu. Žao mi je što ranije nije bilo saradnje sa Gradom, ali ova gradska uprava vodi aktivnu socijalnu politiku i ima komunikaciju sa svim penzionerskim udruženjima, pa tako i sa ovim. Ovo je Udruženje sa dugom i bogatom tradicijom, i njegovi članovi mnogo su učinili za državu. Starije generacije moramo uvažavati, a od njih mnogo toga možemo i naučiti. Zato me raduje činjenica da postoji dobra saradnja između aktivnih pripadnika MUP- a i penzionisanih radnika – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević koji je svojim domaćinima doneo i simboličan poklon, tradicionalnu šahovsku tablu sa figurama, ako i elektronsku.

Predsednik Udruženja penzionisanih radnika organa unutrašnjih poslova Novog Sada Slobodan Erdevik zahvalio se gradonačelniku na dolasku, istakavši da je za njih to istorijska poseta. On je rekao da Udruženje broji oko 1000 članova, da je veoma aktivno i pruža podršku svim svojim članovima, ali i drugim udruženjima, i uključuje se u humanitarne akcije kada god je u prilici.

Novi Sad, 18. septembar 2015. godine