Čitaj mi

DONIRANA NOVČANA SREDSTVA ZA PREVOZ OSOBA SA INVALIDITETOM

Na inicijativu člana Gradskog veća za obrazovanje Milana Đukića i zamenice predsednika Skupštine Novog Sada Marije Cvejić obezbeđena su novčana sredstva za prevoz dveju bliznakinja sa posledicama cerebralne paralize iz Veternika, učenica prve godine srednje ekonomske škole, od kuće do škole, i devojčice koja pohađa predškolsko odeljenje SOŠO "Milan Petrović" sa Adica, do kraja ove godine.

Direktor JKP "Parking servis" Ivan Ferko i predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Mima Ružičić - Novković uručili su sredstava u iznosu od 100.000,00 dinara za pokrivanje troškova svakodnevnog prevoza tri osobe sa invaliditetom koje su korisnice Centra "Živeti uspravno".

-U ime Grada Novog Sada pozdravljamo akciju u kojoj je JKP "Parking servis" pokazalo da ima senzibilitet da štiti javni interes i čestitamo na iskazanoj društvenoj odgovornosti tog preduzeća. Primer donacije koja predstavlja pomoć najvurnelabilnijim kategorijama u društvu svakako treba da slede i ostala preduzeća. Kako nije bilo institucionalnog načina da se finansira prevoz tri korisnice Centra "Živeti uspravno", zadovoljni smo što se jedan od aktuelnih problema pravovremeno rešio i što je pronađen način da se pomogne. - istakao je član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić.

Novi Sad, 11. novembar 2009. godine