Čitaj mi

DODELJENE OKTOBARSKA NAGRADA I NOVEMBARSKA POVELJA

Na svečanosti organizovanoj povodom 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović u prisustvu zamenika gradonačelnika dr Saše Igića uručio je Oktobarsku nagradu glumcu Borisu Isakoviću i direktoru Atletskog kluba "Vojvodina" Stevanu Zoriću, kao i Novembarsku povelju novinaru Mihalu Ramaču.
.
U izjavi za medije dr Saša Igić rekao je da obeležavnjem važnih istorijskih datuma kao što su 23. oktobar 1944. godine, odnosno 9. i 25. novembar 1918., zapravo slavimo slobodu i toleranciju kao najviše ljudske vrednosti. Takođe je napomenuo da čineći dobro svi doprinosimo tradiciji zbog koje Novi Sad može da posluži kao primer i inspiracija svima ostalima kako da neguju bogatstvo i vrednosti različitosti.

Boris Isaković je u ime nagrađenih zahvalio svima koji su doprineli izboru ovogodišnjih dobitnika značajnih priznanja, a u njihovu čast organizovan kratak umetnički program u kojem su učestvovali Sonja Antunić (flauta), Sanja Lukovac (klavir), dramski umetnik Dragan Kojić i ženska grupa RKPD.

Novi Sad, 23. oktobar 2009. godine