Čitaj mi

ZLATNA DEJANA BAČKO NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio članicu novosadskog Tekvondo kluba ''Gitros'' Dejanu Bačko koja je na Evropskom paratekvondo prvenstvu održanom u Plovdivu, osvojila zlatnu medalјu pobedivši u finalu aktuelnu svetsku prvakinju i prvu na svetskoj rang listi Ruskinju Sakinat Magomedovu.

- U ime građana Novog Sada čestitam Dejani Bačko na sjajnom uspehu i zlatnoj medalјi osvojenoj na Evropskom prvenstvu u paratekvondou održanom u Bugarskoj pre dve nedelјe. Dejana je donela zlatno odličje za našu državu, za svoj klub i sebe, a smatram i da je celokupna naša reprezentacija ostvarila odlične rezultate na tom takmičenju. Čini se da nikad nije bilo većih takmičarskih izazova, a da nikad bolјi rezultat nije ostvaren i od srca im čestitam. Mi smo pomogli da klub ''Gitros'' u kojem Dejana trenira dobije bolјe prostorije i stekne kvalitetnije uslove za treniranje, a preko Gradske uprave za sport i omladinu uvek ćemo težiti tome da za sve sportiste u gradu obezbedimo najbolјe moguće  uslove za sport i rekreaciju. Dejana je pored sportskog sveta, poznata i kao neko ko je veoma društveno angažovan, a u mnogim situacijma je vidimo kako je hrabrija od mnogih drugih koji nemaju životne izazove poput onih sa kojim se ona bori. I mene svaki susret sa njom ohrabri da bolјe radim svoj posao, kad vidim kako ona pristupa životu i kako prilazi životnim izazovima. Ona je pravi borac i dobar čovek, i želim da istaknem da smo veoma ponosni na nju, njenog trenera i čitav tim, kojima čestitam evropsko zlato - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Dejana Bačko, koja je u Gradsku kuću došla sa svojim trenerom Aleksandrom Andreevskim, istakla je prepričavajući utiske iz Plovdiva, da joj mnogo znači osvojena medalјa.

- Po drugi put sam gubila od Ruskinje koja je prva na svetu i u Evropi, a onda treći put, što se kaže „treća sreća“, osvojila sam prvo mesto. Izborila sam se za rezultat 7 – 6 i pobedivši je, postala evropska prvakinja – rekla je Dejana Bačko i zahvalila se Gradu Novom Sadu na velikoj podršci.

Novi Sad, 26. jun 2018. godine