Čitaj mi

ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA NOVI HLADNI TALAS

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je mehanizaciju zimske službe JKP „Put“ u Rumenačkoj ulici kako bi pre novih padavina najavljenih za kraj nedelje bilo konstatovano stanje zaliha putne soli i spremnost vozila za dalji program rada.

- Novi Sad spremno dočekuje sneg koji se prema prognozi očekuje u narednih dana. Prošle nedelje smo imali obilne padavine, a danas je dan sa najnižom temperaturom od 1963. godine. Ono što nas očekuje su nove padavine i zbog toga smo i preko Štaba za vanredne situacije dali naredbe da se i dodatno angažuju sredstva u JKP „Put“, odnosno da se popišu svi resursi koji postoje u gradu, pa čak i od privatnih firmi sa mehanizacijom. Troši se između 250 i 300 tona soli dnevno i to daje rezultate. Upućujem apel da se vozila parkiraju tako da ralica može slobodno da prođe i odnese sneg, a imamo i slučajeve kada vozila Hitne pomoći ne mogu da prođu i to stvara dodatne probleme. 24 sata je aktivan telefon u Štabu zimske službe, sva vozila se prate preko satelitskog navođenja, tako da u svakom trenutku znamo gde su vozila i gde treba reagovati. – rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.

U obilasku je konstatovano da celokupna Zimska služba grada funkcioniše, da na zalihama ima dovoljno soli i ostalih sredstava za tretiranje saobraćajnica, a ljudstvo i mehanizacija su spremni za novi hladni talas najavljen za kraj ove nedelje. Direktor JKP „Put“ Predrag Radmilović podsetio je na broj telefona Kol centra koji je danonoćno u funkciji 021/ 6311 322 za građane koji imaju realnu potrebu za uklanjanjem snega iz njihovih ulica. On je apelovao na građane da ne dolaze lično u JKP „Put“ po zalihe soli, nego da se organizuju po mesnim zajednicama, jer se preko mesnih zajednica dostavlja so u sve delove grada.

Novi Sad, 9. februar 2012. godine