Čitaj mi

ZAVRŠENO IGRALIŠTE U DVORIŠTU DEČJE BOLNICE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je danas novoizgrađeno igralište u dvorištu Dečje bolnice na kojem se nalazi specijalna višefunkcionala kompozicija postavljena na podlozi od tartana. Rekvizit je sastavljen od više edukativno zabavnih komponenti, a opremljen je tako da ga lako mogu koristiti i deca sa poteškoćama u kretanju.

- Izuzetno mi je drago što će ovo igralište moći da koriste deca koju su ovde na lečenju i ona koja nekog čekaju. Od 19 igrališta koja smo planirali da izgradimo, u ovoj godini završeno je 17, međutim Grad će nastaviti da ulaže u poboljšanje uslova za odrastanje dece – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Obilasku igrališta takođe su prisustvovali direktor JP Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković i direktor Dečije bolnice prof. dr Georgios Konstantinidis koji je napomenuo da su bolnice postale mesta u kojima se živi i da je zbog toga veoma važno obezbediti što bolje uslove za boravak mališana u zdravstvenim ustanovama.

Prema najavama ZIG-a, nosioca projekta, izgradnja preostala dva dečja igrališta biće završena uskoro. Ugovorena vrednost celokupne investicije je 29.499.774 dinara, a izvođač radova je JKP „Put“ iz Novog Sada. Na do sada izgrađenim igralištima podloge terena su od tartana ili šljunka, a negde i kombinovano od ova dva materijala, u zavisnosti od toga kako je predviđeno urbanističko – tehničkim uslovima. Svi rekviziti koji su postavljeni odgovaraju propisanim evropskim bezbednosnim standardima.

Pored toga, u Kisaču, u okviru Dečije bolnice, Sigurne ženske kuće i Centra za socijalni rad, postavljene su kombinovane konstrukcije za igru, koje su namenjene i deci sa posebnim potrebama.

Novi Sad, 1. jul 2010. godine