Čitaj mi

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA IGRALIŠTA U LIMANSKOM PARKU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković obišli su rekonstruisano dečje igralište u Limanskom parku.

- Kao što smo obećali, ove godine gradimo 25 igrališta, a težićemo tome da ih sledeće godine imamo što više. U zavisnosti od sredstava, imamo u planu da isprojektujemo oko 50 novih igrališta naredne godine. Između svake zgrade u svakom naselju treba da postoji dečje igralište, jer je to dobro i za decu i za roditelje. Stan nije prirodna sredina za odrastanje dece i roditelji dobro znaju kada čuvaju decu koliko ih je lakše paziti na otvorenom. Važno je da smo, primenjujući praksu drugih evropskih gradova, modernizovali ovo igralište koristeći podloge koje su bezbednije za decu.- izjavio je gradonačelnik Pavličić.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković rekao je da će to preduzeće dati sve od sebe da Novi Sad dobije što više sadržaja koji odgovaraju našim najmlađim sugrađanima, i najavio izgradnju skejt parka za sledeću godinu.

Novi Sad, 21. avgust 2009. godine
Odeljenje za odnose s javnošću