Čitaj mi

ZAMENIK GRADONAČELNIKA PRIMIO GRADONAČELNIKE ULMA I NOVOG ULMA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić primio je gradonačelnika Ulma Guntera Ciša i gradonačelnicu Novog Ulma Katrin Albštajger sa kojima je razgovarao o načinima unapređenja dosadašnje saradnje, kao i o realizaciji projekata predviđenih Dunavskom strategijom.

Sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su i predstavnici Dunavskih kancelarija pomenutih gradova. Prisutni su razgovarali o Dunavskoj školi kulturnog nasleđa, događaju koji se održava od 16. do 19. septembra, u Novom Sadu, a čiji je cilј povezivanje postdiplomaca i mladih istraživača iz evropskih zemalјa i ukazivanje na brojne mogućnosti saradnje u Dunavskom regionu.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić pozvao je gradonačelnike Ulma i Novog Ulma da 1. februara dođu u Novi Sad, na svečanost obeležavanja Dana Grada. On se zahvalio gradonačelniku Cišu, na podršci koju je Ulm pružio Novom Sadu, u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture  i preneo im dosadašnja iskustva na tom projektu i pozvao na dalјu saradnju stručnjaka u toj oblasti.

Gradonačelnik Ulma Gunter Ciš informisao je predstavnike Novog Sada o otvaranju Ajnštajnovog muzeja u Ulmu, kao i o naporima da se osnuje Ajnštajnov centar za istraživanje. Prisutni su se složili da priča o Albertu Ajnštajnu i Milevi Marić takođe predstavlјa vezu između Novog Sada i Ulma koju treba negovati i u tom smislu razvijati naučne, kulturne i turističke potencijale dva grada.

Tom prilikom, gradonačelnik Ciš najavio je i donaciju jednog vatrogasnog vozila za Dobrovolјno vatrogasno društvo Novi Sad. Zamenik gradonačelnika Đurić se zahvalio na donaciji ističući da će ona u velikoj meri doprineti efikasnosti rada dobrovolјnih vatrogasaca koji su, u vanrednim situacijama uvek u prvim redovima da pomognu.

Novi Sad, 16. septembar 2022. godine