Čitaj mi

ZA ŽELEZNIČKI PARK U NOVOM SADU 50 NOVIH SADNICA

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je akciji „Za šumu u tvom kraju“ i tom prilikom je zajedno sa članom izvršnog odbora „DDOR osiguranja“ Goranom Ivanovićem simbolično započeo sadnju jedne od 50 sadnica drveća koje će obogatiti taj park. Naime,  akciju je pokrenulo „DDOR osiguranje“ sa cilјem ozelenjavanja urbanih sredina. Od maja do septembra ove godine odvajana su sredstva od svake ugovorene „DDOR“ eko-polise za sadnju stabala. Tako je sakuplјeno oko 2,5 miliona dinara, a s obzirom na to da je plan da se posadi oko 500 stabala širom Srbije, biće donirana i sredstva iz budžeta te kompanije.

- Mi smo danas simbolično posadili jednu, od ukupno 50 sadnica drveća u Železničkom parku i raduje nas što smo prvi grad u Srbiji gde je počelo sprovođenje ove akcije. Grad Novi Sad svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, a ovakvi gestovi kompanija, poput „DDOR“, koje posluju u našem gradu su veoma korisni i poželјni. Na tome smo im i više nego zahvalni. Grad Novi Sad je još 2020. godine pokrenuo akciju pod nazivom „Oživimo parkove“. Ova akcija i dalјe je aktuelna i Grad konstantno radi na unapređenju postojećih parkovskih površina, kao i na stvaranju novih. U ovogodišnjem budžetu smo za održavanje javnih površina sadnjom zelenila izdvojili 100 miliona dinara, a isti iznos smo opredelili i za narednu godinu. Nadamo se da će u budućnosti biti još više ovakvih akcija kao što je „Za šumu u tvom kraju“ i da će i druge društveno-odgovorne kompanije pokrenuti slične u cilјu unapređenja životne sredine - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Prema rečima člana Izvršnog odbora „DDOR osiguranja“ Gorana Ivanovića, građani su imali mogućnost da glasaju za gradove u kojima će akcija biti realizovana, nominovano je oko 150 opština, a Grad Novi Sad je među prvih deset sa najviše dobijenih glasova.

-Nastavlјamo da realizujemo svoju strategiju, koju podržava i „Unipol“ grupa kojoj pripadamo, da učestvujemo u očuvanju i unapređenju životne sredine u kojoj poslujemo, kao i da radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. Uspeh ovog projekta u svojoj prvoj godini pokazuje da naši klijenti i čitavo društvo imaju sve izraženiju svest o ekološkim pitanjima i stoga to predstavlјa potvrdu ispravnog usmerenja naše inicijative - rekao je Goran Ivanović naglasivši da  je Novi Sad prvi grad u kom se realizuje sadnja.

Akcija „Za šumu u tvom kraju“ započeće svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene „DDOR“ eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini.

Novi Sad, 20. decembar 2022. godine