Čitaj mi

„VULKAN“ DONIRAO KNјIGE NOVOSADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić potpisala je Ugovor o donaciji između Grada Novog Sada i kompanije „Vulkan izdavaštvo“ d.o.o iz Beograda, kojim je predviđena donacija od 10 000 knjiga za 36 osnovnih škola sa teritorije Grada. Ugovor o donatorstvu je zaklјučen u cilјu unapređivanja obrazovnog sistema, obogaćivanja fonda školskih biblioteka osnovnih škola, kao i podsticanja učenika na čitanje knjiga.

-Grad Novi Sad investira 6,2 milijarde dinara u unapređenje uslova za obrazovanje novosadske dece, što nam daje za pravo da kažemo da je 2021. godina – godina obrazovanja. Naravno, deca i porodica su već osam godina u fokusu rada gradonačelnika Miloša Vučevića i njegovog tima. Činjenica da ove godine četvrtinu gradskog budžeta ulažemo u školstvo, predstavlјa potvrdu naše strateške posvećenosti stalnom unapređenju obrazovanja. Stvaramo uslove da naši đaci steknu znanja koja će im omogućiti da upišu bilo koji fakultet, ili pronađu posao koji im obezbeđuje sigurnu egzistenciju i kvalitetan život. Naše zanatske škole spadaju među najbolјe u zemlјi,  a među stranim investitorima koji iz godine u godinu dolaze u Novi Sad i otvaraju svoje fabrike, vlada veliko interesovanje za učenicima svih profila – rekla je Dina Vučinić.

Ona je takođe dodala da je današnja donacija „Vulkan izdavaštva“ izuzetno važna.

-Čak 10 000 knjiga biće poklonjeno školama, a to znači da će svaka dobiti preko 300 naslova koji će krasiti njihove biblioteke. Knjiga je čoveku najbolјi prijatelј, sa svakom pročitanom stranom mi vredimo više, a ono što je najvažnije je da nam znanje niko ne može oduzeti. U želјi da novim knjigama upotpunimo sadržaj školske biblioteke i motivišemo decu da čitaju, nadamo se da ćemo uskoro uspeti da izađemo iz pandemije, da se vratimo u školske klupe i biblioteke. Do tada, Grad Novi Sad će činiti sve da naša deca imaju što lepše i kvalitetnije školovanje – naglasila je Dina Vučinić i podsetila da Grad daje 27 miliona dinara za besplatne udžbenike đaka-prvaka, da je odlazak dece u vrtić potuno besplatan,  da je boravak dece u privatnim vrtićima subvencionisan, da je u planu renoviranje dve osnovne i dve srednje škole, kao i izgradnja još tri nova vrtića.

Direktorka marketinga „Vulkan izdavaštva“ Marija Mladenović je rekla da je njihova kompanija doprinela tome da se bibliotečki fond novosadskih osnovnih škola obnovi. 

-Kao društveno-odgovorna kompanija donirali smo 10 000 knjiga, a nastojaćemo da knjige stignu i do vrtića. „Vulkan izdavaštvo“ od svog osnivanja vodi računa i neguje tradicionalne vrednosti i kvalitet, posebno kada je reč o najmlađim čitaocima. Poslednjih osam godina negujemo ediciju „Vulkančić“ u okviru koje objavlјujemo dečje knjige, pažlјivo birajući naslove, jer i mi rastemo i razvijamo se sa našim najmlađim čitaocima- istakla je Marija Mladenović.

Novi Sad, 18. mart 2021. godine