Čitaj mi

VUČEVIĆ SA NOVIM ŠEFOM DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U REPUBLICI SRBIJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji ambasador Emanuel Žofre sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu. Gradonačelnik Vučević zahvalio se ambasadoru na poseti, kao i na podršci EU u realizaciji važnih projekata za Novi Sad i Srbiju, kao što su izgradnja Žeželјevog mosta i zgrade pravosudnih organa, rešavanje stambenog pitanja izbeglica i mnogi drugi projekti u vitalnim oblastima.

Vučević je istakao da Novi Sad kao lokalna samouprava značajno uzima učešće u aktivnostima koje Srbiju približavaju porodici evropskih zemalјa, ali i da ''Srpska Atina'' tradicionalno neguje evropske vrednosti, odnosno toleranciju i harmoničan suživot brojnih nacija. Zvaničnici su ocenili i da EU info kutak u Novom Sadu dobro radi doprinoseći informisanju građana o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i uticaju tog procesa na njihov život.

Ambasador Emanuel Žofre čestitao je Novom Sadu na uspešnoj realizaciji evropskih projekata i ocenio kao veoma važne sve aktivnosti koje doprinose stabilnosti u regionu koja je preduslov ukupnog napretka.

Sagovornici su izrazili uverenje da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavlјena, a sve u cilјu zajedničkog zalaganja za vladavinu prava i stvaranje stabilnog demokratskog okruženja koje je preduslov za ekonomski rast i pobolјšanje životnog standarda svih građana.

Novi Sad, 22. septembar 2021. godine