Čitaj mi

VUČEVIĆ OBIŠAO DEŽURNE SLUŽBE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je dežurnu službu JGSP „Novi Sad“, kao i pripadnike Vojske, Vatrogasne brigade, Policijske uprave i zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć koji se staraju o zaštiti zdravlja i bezbednosti građana u novogodišnjoj noći.

- Ponosan sam na rad zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Retko ih pominjemo, iako su bitna karika u lancu zdravstvenog sistema, što se posebno vidi kada je potrebna njihova hitna reakcija. Želim da im se zahvalim na svemu što su učinili i ove i prethodnih godina. Pored toga što smo izgradili ovaj velelepni objekat, zajedno sa Pokrajinom Vojvodinom, ovog puta nabavili smo im tri nova vozila za hitne intervencije i za prevoz pacijenata na dijalizu. Prema rečima direktora Zavoda, kupljena je najbolja oprema koja zadovoljava sve potrebe da najurgentnije reaguju i pruže adekvatnu zdravstvenu zaštitu onima kojima je to potrebno. Posetili smo i JGSP „Novi Sad“ gde smo u nove radionice uložili 80 miliona dinara, za izgradnju novih hala i rekonstrukciju onih koje su građene osamdesetih godina. Najvažnije je da su ljudi koji tamo rade zadovoljni. Posebno me raduje aplikacija za mobilne telefone koja je besplatna za građane da mogu da vide stanice, linije i kretanje autobusa u realnom vremenu, jer nastojimo da pratimo nove generacije i njihove potrebe. Svaki autobus je povezan sa dispečerskim centrom što je veoma važno za funkcionisanje javnog prevoza. Zahvalni smo policajcima, vatrogascima i vojsci, pred nama je izazovna noć i nadam se da će proći mirno o čemu ćemo izvestiti javnost kada 1. ujutro budemo odneli poklon prvoj bebi koja se rodi u novoj godini. Večeras nas očekuje spektakl na Petrovaradinskoj tvrđavi i vatromet, i želim svako dobro svim građanima i mnogo zdravlja i sreće u 2022. godini – istakao je gradonačelnik Vučević i zahvalio se predstavnicima medija što obaveštavaju javnost o aktivnostima Grada Novog Sada.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović zahvalio se gradonačelniku na kontinuiranoj podršci.

- Na isteku je jedna od najtežih godina za nas, tako da nam pomoć mnogo znači, a posebno što smo mi firma na točkovima, odnosno naša ambulanta je vozilo. U 2021. godini prešli smo milion i 250 000km po Novom Sadu, bilo je 423 000 telefonskih poziva Zavodu, imali smo oko 54 000 intervencija i preko 65 000 transportnih izlaza, i tako oborili sve rekorde od kako Zavod postoji. Do 15. decembra bilo je 6831 izlaz kod kovid pozitivnih pacijenata, što je duplo više nego 2020. godine. Novosađanima želim dobro zdravlje, ali i da se vakcinišu da bismo i mi imali manje posla – naglasio je dr Živanović.

Novi Sad, 31. decembar 2021. godine