Čitaj mi

VUČEVIĆ NA SASTANKU SA GRADONAČELNICIMA BEOGRADA, KRAGUJEVCA I NIŠA

Radni sastanak gradonačelnika četiri najveća grada u Srbiji i njihovih saradnika održan je u Gradskoj kući u Nišu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i domaćin skupa gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, razgovarali su o važnim pitanjima funkcionisanja gradova.

Oni su podelili iskustva o delovanju u oblastima investicija, održivog razvoja, javnih finansija, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, urbanizma i međunarodne saradnje.

- Cilј naše saradnje jeste da unapredimo svoj rad kako bi građani osetili korist na lokalnom nivou. Nismo došli da se slikamo, nego da razmenom iskustava postignemo bolјe funkcionisanje vitalnih sistema u našim gradovima. Imamo zajedničke izazove i želimo da sarađujemo sa centralnom vlašću, da imamo partnerski nastup ka Vladi Republike Srbije. Da svi budemo sinhronizovani i jedinstveni. Postoji dobra volјa da jedni druge podržimo, a ponavlјam, klјučno je da zajedništvo dovede do bolјeg života svih građana – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On se zahvalio domaćinu sastanka, gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski na inicijativi da okupi gradonačelnike velikih gradova i izrazio uverenje da takvi susreti doprinose opštem napretku.

Novi Sad, 12. septembar 2022. godine