Čitaj mi

VUČEVIĆ I ĐORĐEVIĆ POSETILI GERONTOLOŠKI CENTAR ''NOVI SAD'' I DOM U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su Gerontološki centar ''Novi Sad'' i Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju ''Veternik''. Tom prilikom oni su predali donaciju, odnosno trajno zaštitna odela svim zaposlenima u te dve ustanove.

-Rečima se ne može iskazati zahvalnost koju dugujemo zaposlenima u ovim ustanovama čiji štićenici spadaju u izuzetno osetlјive na virus Kovid 19. Nјihov angažman za vreme ove epidemije je za svaku pohvalu, zbog njih smo uspeli da zaštitimo Gerontološki centar od zaraze koja je najopasnija za starije i zdravstveno osetlјive osobe. Oni dežuraju po dve sedmice u kontinuitetu, ne odlaze svojim porodicama i podnose zaista značajne žrtve da bi očuvali zdravlјe korisnika ustanova socijalne zaštite. Grad se trudi da im obezbedi što bolјu logističku podršku, jer samo zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo doprineti da posledice epidemije budu što manje- naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar Đorđević naglasio je da je veoma važno što korona nije ušla u Gerontolški cenatr ''Novi Sad'' i zahvalio se zaposlenima na posvećenom radu i poštovanju svih mera koje propisuju struka i Krizni štab.

-Rezultat borbe protiv Kovida 19 zavisi od svakog od nas. Čuvajući sebe, čuvamo i druge, a posebno lјude ugroženog zdravlјa. Sve mere koje je Vlada Republike Srbije donela usmerene su na dobrobit zdravlјa svih građana, ako budemo disciplinovani i ako poštujemo socijalnu distancu koja je i dalјe neophodna izaći ćemo iz ove krize sa manje posledica – rekao je Đorđević.

Ministar Đorđević je nakon posete Novom Sadu, obišao i Gerontološki centar u Vrbasu kako bi pružio podršku zaposenima i korisnicima.

Novi Sad, 29. april 2020. godine