Čitaj mi

VOJNIČKA PASULJIJADA PO SEDMI PUT U VETERNIKU

''Vojnička pasulјijada“, manifestacija takmičarskog karaktera održava se danas u Veterniku. U kuvanju vojničkog pasulјa nadmeće se oko 40 ekipa, a posetioci imaju priliku da besplatno probaju pasulј i uživaju u bogatom kulturno - umetničkom programu.

Takmičare je obišao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i poželeo im sreću, da ostvare dobar rezultat, ali i da se zabave.

- Sedam godina se ovde promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda našeg podneblјa. Pasulј nije samo jedno jelo, ova manifestacija simbolizuje i zajedništvo, okuplјanje i snagu da se izdrže velika iskušenja. Jelo koje nas je održalo i u najtežim vremenima, koje je održalo srpsku vojsku, koje je jedno od omilјenih u našem narodu, nikada nećemo prestati da slavimo i na ovaj način - izjavio je Milan Đurić i naglasio da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava tu i druge manifestacije koja promovišu naše nasleđe i tradiciju.

''Vojničku pasulјijadu“ već sedmu godinu za redom organizuje Udruženje građana „Vojnička pasulјijada Veternik“, u saradnji sa MZ Veternik. I ove godine, manifestacija ima humanitarni karakter, odnosno sva sredstava uplaćena za učešće u takmičenju biće prosleđena jednoj socijalno ugroženoj porodici iz Veternika.

Novi Sad, 17. septembar 2022. godine