Čitaj mi

VELIKI ODZIV NOVOSAĐANA U AKCIJI ČIŠĆENJA SNEGA

Na poziv Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada da pomognu u čišćenju snega i leda odazvalo se više stotina Novosađana. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, čistiće se autobuska stajališta, pešački prelazi, prilazi stajalištu, pešačke staze do objekata i zgrada, kao i prilazi domovima zdravlja, bolnicama, vrtićima i drugim važnim objektima u gradu i prigradskim naseljima.

Svi zaintersovani građani koji su želeli da se priključe akciji čišćenja snega okupili su se ispred Gradske kuće gde su ih sačekale poslovođe gradskih javno komunalnih preduzeća, koji su im dali osnovne informacije, nakon čega su formirane grupe koje su autobusima gradskog prevoznika krenule prema današnjim odredištima.

- Planirano je da bude oko pet stotina ljudi koji će biti angažovani na čišćenju snega, za njih su obezbeđena sredstva za rad, a ukoliko bude potrebe za angažovanjem više radne snage, u skladu sa tim Grad će obezbediti i optimalan broj lopata. Građani koji su se priključili ovoj akciji biće raspoređeni po svim lokacijama u gradu gde mehanizacija ne može da odradi svoj posao, a dnevnica koja iznosi 1700 dinara biće im isplaćivana preko Studentske zadruge – rekao je zamenik predsednika Štaba za vanredne situacije Grada prof. dr Aleksandar Kiralj.

Grad Novi Sad preduzeo je sve mere kako bi obezbedio normalno funkcionisanje vitalnih sistema, a tokom prethodnog perioda obezbeđeno je dovoljno mehanizacije i sredstava za održavanje Grada u uslovima vremenskih neprilika. Članovi Štaba za vanredne situacije Grada su u stalnom kontaktu, a Štab svakodnevno zaseda kako bi se utvrdili prioritetni zadaci za naredni period za koji su najavljene velike količine snežnih padavina i izuzetno niske temperature.

 

Novi Sad, 6. februar 2012. godine